Jooga & barre


Jooga

Jooga tarkoittaa yhdistymistä, liittymistä tai yhteyttä sekä mielen liikkeiden tyynnyttämistä. Jooga on ensisijaisesti fyysinen (asana- eli asentoharjoitus) ja tietoisuusharjoittelumenetelmää (esim. meditaatio, pranayama eli hengitysharjoitukset). Mutta toki joogafilosofia antaa mahdollisuuden tutkia myös eettisyyttä itseä, muita ihmisiä sekä ympäristöä kohtaan. Joogassa pyritään luopumaan mielen tarpeesta hakea tyydytystä ulkoisista asioista ja siirtymään kohti sisäistä rauhaa, mutta harjoitus voi toimia sinulle myös kivana fyysisenä arkirutiinina, josta vain tulee hyvä olo! Juurrutttamon jooga on avointa ja iloista sekä kaikille kehoille sopivaa lempeää hathajoogaa, jossa liikutaan asanoiden välillä jalkojen päällä voimistamassa kehoa ja mattotasolla rauhoittumassa. Harjoituksissa on aina aikaa asettua omaan kehoon ja tulla tutuksi omien tuntemusten kanssa.

YKSITYISTUNTI (95€ / 60 min.) | Tuo jooga kotiisi tai työpaikallesi (enintään 8 henkilölle joogavälineiden kanssa tai isommalle porukalle ilman joogavälineitä) tai tule joogaamaan Juurruttamon kotistudiolle (enintään kahdelle henkilölle)! Joogan yksityistunti, joka on räätälöity sinun/teidän tarpeisiin, mahdollistaa rauhallisen ja vapaan harjoitteluympäristön esim. joogan ensikertalaisille, ystävyksille tai pariskunnille. Yksityistunti sopii esim. joogaan tutustumiseen, stressinhallintaan ja rauhoittumiseen, joogan asanalinjausten päivittämiseen tai tekniikkaharjoitteluun, harjoituksen mukauttamiseen vammoihin tai oman joogaharjoituksen syventämiseen (esim. meditaatio, voima, liikkuvuus). Ota sähköpostilla yhteyttä (juurruttamo@lilith.fi) sopiaksesi yksityistunnin ajankohdasta ja tuntikokonaisuudesta! Hintaan lisätään kilometrikorvaus (0.46€ / km) etäisyyden ylittäessä 20 km. Hinta sisältää joogamatot, bolsterit, huovat, joogatiilet ja joogavyöt 8 osallistujalle. Yli kolmen henkilön tuntikokonaisuuksiin lisätään kuitenkin välinevuokra (5€ / hlö).

KESÄJOOGA (15€ / 60 min.) | Joogan kesätunnit toteutetaan Juurruttamon joogapatiolla ja lähimetsässä touko-elokuun aikana. Kesäjooga on kehoa herättelevää ja lempeästi voimistavaa hathajoogaa. Harjoituksissa kulkee mukana luonto ja vuodenaikaisuus. Joogapatiolla toteuteuttevissa joogaharjoituksissa matot ja muut tarvikkeet on valmiina sinua varten, metsässä joogataan sitten puita ja metsänpohjaa apuina käyttäen. Kesäjooga palaa ohjelmistoon toukokuussa 2024.

Barre

Barre on tehokas ja hauska koko vartalon harjoitusmuoto, joka yhdistää elementtejä baletista, pilateksesta ja joogasta. Harjoittelussa käytetään apuna balettitankoa eli barrea. Barre kehittää erityisesti keskivartalon tukilihaksia sekä lihasten kestävyysvoimaa ja hermotuksia paremman ryhdin ja helpomman liikkumisen eduksi. Barressa ei tehhä monimutkaisua koreografioita, sillä kaikki liikkeet ovat pieniä ja helppoja ja niitä voi halutessaan tehdä myös omaan tahtiin. Juurruttamon barre on kehotietoista ja iloista liikkumista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi.

ONLINE-BARRE (10€ / 60 min.) | Online-barre on koko kehoa ryhdittävä ja voimistava sekä turvallisesti liikkuvuutta lisäävä hyvän mielen harjoitus, joka striimataan kevätkeudella 2024 sunnuntaisin klo 17-18 Juurruttamon kotistudiolta. Harjoitus toteutetaan helpon Google Meet sovelluksen kautta. Ilmoittaudu mukaan online-tunnille tästä linkistä.

KESÄBARRE (15€ / 60 min.) | Barren kesätunnit toteutetaan Juurruttamon joogapatiolla. Kesäbarre on aktiivinen ja iloinen balettitangon avulla tehtävä koko kehon harjoitus, joka kehittää erityisesti keskivartalon tukilihaksia sekä lantion ja pakaroiden kestävyysvoimaa. Patiolla toteutettavilla barretunneilla kaikki barretarvikkeet on laittettu valmiiksi sinua varten.